blije klanten
Wat zijn de kosten van een Green Belt?
Green Belt kosten
Er zijn zoveel aanbieders van Green Belt trainingen en ook zijn er evenzoveel verschillende prijzen voor deze trainingen. Green Belt kosten bij de verschillende aanbieders van Green Belt trainingen variëren van 2.000 tot ruim 5.000 euro. De training van Bureau Tromp zit hierbij onder het gemiddelde. De kosten van onze Green Belt training bedragen 2.500 euro.
Waar moet je allemaal op letten bij het inschrijven voor een Green Belt training? Want dit bepaalt in grote mate ook de Green Belt kosten die je moet betalen.
- Wat is de duur van de training?
- Krijg je een officieel certificaat na afloop?
- Wat is allemaal inbegrepen in de prijs?
Duur van de training
Laten we beginnen met de duur van de training. Bij sommige bureaus, kan je al een Green Belt training volgen in 3 dagen. Bij andere trainingsorganisaties ben je soms wel 10 dagen bezig. Dit zijn natuurlijk belangrijke factoren die de prijs van een training mede bepalen. Vaak zijn de trainingen die een beetje in het midden van deze twee liggen het meest gangbaar. Dus zo tussen de 5 en 8 dagen is een goed gemiddelde voor een Green Belt training. Hierbij is ook wel van belang dat je bewust kiest voor een Lean of juist Lean Six Sigma training.
Zie hieronder de verschillen:
Officieel certificaat inbegrepen?
Of je een officieel certificaat na afloop krijgt, is ook van invloed op de prijs van een Green Belt training. Een bureau maakt namelijk kosten om zich als officieel Lean opleider te laten accrediteren. Daarnaast betalen opleiders ook vaak nog eens een bedrag per deelnemer. Bekende instanties die opleiders accrediteren zijn: LCS (Lean Competency System), deze richten zich alleen op Lean opleiders. Daarnaast heb je ook nog de CSSC (Council for Six Sigma Certification) en IASSC (International Association for Six Sigma Certification). Deze laatste twee richten zich op Lean Six Sigma opleiders.
Wat is allemaal inbegrepen?
Naast een officieel certificaat, dat je meestal krijgt als je een theoretisch examen na afloop hebt afgelegd, kan je ook kiezen voor een praktijkcertificering. Dit is meestal niet inbegrepen in de prijs van een Green Belt training. Om een praktijkcertificering te halen moet je namelijk een verbeterproject zelfstandig uitvoeren. Niet iedereen heeft bij aanvang van een Green Belt opleiding al een project op basis waarvan hij of zij zich kan certificeren.
Andere factoren waarop je moet letten bij de Green Belt kosten zijn zaken zoals facilitaire zaken inbegrepen (lunch, drankjes, eventuele overnachting).
tip: let erop of een herexamen is inbegrepen in de kosten. Het zou zonde zijn als je niet in 1 keer slaagt, dat je dan nogmaals moet betalen voor het examen.